11. nov, 2016

UTSTILLING PÅ "ÅPEN GÅRD"

Jeg har blitt spurt om å stille ut bilder på Nesoddtangen Gård i forbindelse med arrangementet “Åpen Gård” lørdag 26/11. Dette er en markering mot Nesodden kommunes budsjettforslag,- hvor Dagsenteret for psykisk helse på Nesoddtangen Gård trues av nedleggelse. Arrangementet er et samarbeid mellom gården, avdeling for psykisk helse, brukerrådet og kulturavdelingen.

Dette var en forespørsel jeg umiddelbart takket JA til. Psykisk helse er en sak som står mitt hjerte nær. En viktig sak!

Jeg kjenner mange gode folk, som hver dag må ta en kamp ingen andre kan se.

Vakre, vidunderlige mennesker som må bruke alle sine krefter på å overleve.

I perioder av livet har jeg kjent på det selv. 

Smerten som hugger tak, og gjør deg handlingslammet og sårbar.

Skam, fremmedgjøring og utenforskap fordi man ikke mestrer det “vanlige” livet.

Alle andre får det til å se så lett ut. Folk kan tilsynelatende bable i vei om hagemøbler og ferieturer akkurat som det passer dem. Gå inn og ut av butikker når de vil, som om ingenting har hendt.

Opplevelsen av å være uten kjerne. Uten anker og feste, med bare en tynn hinne av silkepapir mellom den “normale” virkeligheten og brutalt, eksistensielt kaos. Jeg vet hvordan det føles.

Og jeg tror mange andre også vet det. Helt eller delvis. Noen kan gå ut og inn av disse dørene i sinnet. Andre blir sittende fast.

Veien ut og opp i lyset igjen er helt avhengig av at du får hjelp. At noen ser deg og strekker ut en hånd til deg, og at du klarer å ta den imot. At du får et pusterom. De færreste klarer en slik reise helt alene.

Jeg vet at dagsenteret på Nesoddtangen Gård er et slikt pusterom for mange. Et sted man kan bli sett og få være den man er.

Jeg gir min fulle støtte til  "Åpen Gård", og  jeg håper virkelig at det er mulig å finne løsninger, slik at dette viktige tilbudet kan bestå.

Utstillingen står til 3/12 

Foto: "Out of Proportions" /Vibeke Lunel 2012

Del denne siden